söndag 12 juni 2011


"The remarkable thing is that we really love our neighbour as ourselves: we do unto others as we do unto ourselves. We hate others when we hate ourselves. We are tolerant toward others when we tolerate ourselves. We forgive others when we forgive ourselves. We are prone to sacrifice others when we are ready to sacrifice ourselves."
Eric Hoffer

2 kommentarer:

 1. Aklejan är så vacker!

  Budskapet är inte så helt enkelt. Ibland känns det som om de goda tankarna man har inte tas emot, men jag har inte tänkt andra vägen. Det kanske är så att de inte älskar sig själva. Man får ge det mera tid

  tror Karin som vet att mycket handlar om tålamod och tålamod och tålamod igen..

  SvaraRadera
 2. Karin,
  Jag tror att väldigt många människor är missnöjda med sig själva - och visst är det så att om man inte kan acceptera sig själv, ha överseende med sina fel och brister, så kan man nog inte acceptera andra människors skavanker.
  Att man accepterar sig själv innebär ju inte att man slutar arbeta på att bli en bättre människa. Det är precis som att acceptera sin sjukdom betyder inte att man ger upp - bara att man inte lägger all sin energi på att vara negativ.
  Som när ungar ställt till med elände - man måste försäkra dem att man fortfarande älskar dem även om man inte tolererar deras uppförande.
  Tålamod är nog en bristvara i vårt supersnabba samhälle.
  Margaretha
  som bara har drygt
  16 grader

  SvaraRadera